Microsoft slaat brug naar Java

Microsoft heeft vorige week een hulpmiddel uitgebracht waarmee ontwikkelaars Java samen met andere programmeertechnologieën kunnen gebruiken. De leverancier zegt dat dit beter gebruik van het aanstaande Windows 2000 mogelijk maakt.

De Developer Tools Interoperability Kit is gratis te downloaden en maakt het mogelijk Microsofts samenwerkingstechnologieën voor Java toe te voegen aan compilers en JVM's (Java virtual machines) die niet van die softwareleverancier zijn. Het gaat hier onder meer om de Java/COM api (application program interface) die Java koppelt aan Microsofts object-architectuur (common object model). Het ontwikkelpakket bevat specificaties voor het implementeren van die technologieën, maar ook testcode "om te zorgen voor het hoogste niveau van compatibiliteit", aldus woordvoerders van Microsoft.

Sceptisch

Het is echter de vraag of deze nieuwe software daadwerkelijk voor interoperabiliteit zorgt. "Dat is in ieder geval niet de term die ik zou gebruiken om dit pakket te omschrijven", zegt directeur John Rymer van de Amerikaanse marktonderzoeksfirma Upstream Consulting. "Microsoft wil simpelweg dat Java-programmeurs Windows 2000 gebruiken als ontwikkelplatform en dus biedt het technologieën om dat mogelijk te maken." Deze aanpak is onderhevig aan kritiek Er bestaat namelijk nog steeds een platformspecifieke band naar Windows.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-05-28T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.