IBM weerspreekt SCO in Unix-zaak

IBM verwerpt alle beschuldigingen van SCO over misbruik van patentrechtelijk beschermde Unix-code. De juridische twist vertraagd volgens Big Blue "de open source ontwikkelaars en in het bijzonder de ontwikkeling van Linux".

Het openingspleidooi van Big Blue, vorige week ingediend bij de rechtbank, tegen de aanklacht van SCO, beslaat achttien pagina's. Volgens IBM eist SCO ten onrechte het intellectuele eigendom op over 'belangrijke en algemeen gebruikte technologie'. "Dat houdt het gebruik daarvan door de open source gemeenschap op."
Op welke manier IBM de inhoudelijke verdediging verder gaat aanpakken blijkt niet uit het pleidooi, aldus nieuwsdienst Cnet vorige week vrijdag. De nieuwsdienst noemt drie mogelijke scenario's voor de verdediging. Zo kan IBM stellen dat er van misbruik geen sprake is, omdat de code eerder in IBM-techniek was ingebouwd. Big Blue kan als alternatieven ook aanvoeren dat de code niet van SCO afkomstig is of dat de code in AIX al eerder door anderen was gepubliceerd.
SCO begon in maart een rechtszaak tegen IBM. Dat zou patentrechtelijke Unix-kernelcode van het bedrijf hebben overgeheveld naar de Linux-kernel. SCO wil één miljard dollar van IBM en dreigt met het intrekken van de licentie. Dat zou de levering van IBM's Unix-variant AIX tegenhouden.
Welke code nu precies betwist wordt, wil SCO nog niet zeggen. Dat onthult het wel bij de rechter, aldus SCO-topman Darl McBride. < BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-05-09T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.