Oracle levert datamartsuite

Tijdens de onlangs gehouden conferentie Oracle Open World in Wenen werd de datamartsuite gepresenteerd. 

Datamarts zijn databases met gegevens over een specifieke bedrijfsfunctie. Om analyse op een efficiënte manier mogelijk te maken worden de gegevens op een andere manier gemodelleerd en opgeslagen dan in een traditionele database. Oracle levert een algemene oplossing, waarbij afnemers zelf een datamart kunnen bouwen. Daarnaast wordt een gestandaardiseerde oplossing op het gebied van verkoop en marketing aangeboden. De datamartsuite bestaat uit de Oracle-database en tools voor ontwerp, gegevens-extractie en gegevensanalyse. De extractietool, die ervoor zorgt dat gegevens van de operationele database naar de datamart getransporteerd worden, is gebaseerd op de technologie van Sagent Technology. De suite bevat de analysetools Discoverer en Express.

Concurrentie

Oracle claimt de eerste leverancier te zijn die een geïntegreerde suite op de markt brengt. In principe zijn alle database- en toolleveranciers concurrenten van Oracle op de markt voor datamarts. Theo Rinsema, product marketing manager van Oracle Nederland: "Redbrick, Cognos en Microsoft kunnen als onze concurrenten gezien worden op deze markt". De datamartsuite is vanaf mei op Windows NT beschikbaar, de Unix-versie vanaf de tweede helft van 1997.
Het 'sales en marketing'-pakket is voor beide platformen vanaf de tweede helft van 1997 te koop. De suite, geënt op de Netwerk Computer Architectuur van Oracle, kost rond de 62.000 dollar. De sales-versie kost het dubbele. RV
 
Apple bedankt voor Oracle Open World
Het Europese Oracle-congres in Wenen moest het dit jaar zonder Apple stellen. Apple's topman Steve Jobs stond oorspronkelijk gepland als 'key note speaker' op het evenement. Niet alleen bedankte Jobs voor zijn spreekbeurt, hij bedankte tevens voor de Apple-stand op de beurs. De opschudding ontstond toen topman Larry Ellison aankondigde dat de tijd rijp was om Apple op te kopen en dat hij daar persoonlijk mee bezig was. Deze uitlating moet Jobs in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Met als gevolg de afwezigheid van Apple in Wenen. Ellison weigerde in eerste instantie te reageren, maar gaf toch het volgende commentaar: "Ik denk dat Apple de verkeerde kant opgaat. Apple moet gewoon goede en goedkope Mac's maken." Netwerkcomputers dus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-25T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.