Indiaas bedrijf Microcon ook in Nederland actief

JOURE - Sinds oktober van het vorige jaar heeft het Indiase softwarebedrijf Microcon een vestiging in Nederland. Vanuit het Friese Joure wil de onderneming software-ontwikkelprojecten naar India halen.

Het uitbesteden van softwareproduktie is voor veel Europese en Amerikaanse ondernemingen een constructie waar al langer gebruik van wordt gemaakt. Het gaat dan met name om het uitbesteden van arbeidsintensieve werkzaamheden zoals het maken van een technisch ontwerp, programmeren en testen. Met de vestiging in Nederland wil Microcon die verder in Engeland en Amerika kantoren heeft, vooral organisaties op het Europese vaste land benaderen. In Euromicrocon participeren Bosma Automatisering en de PS Groep.
Vooral vanwege de hoge loonkosten en het tekort aan ervaren informatici zijn veel Europese ondernemingen er in geïnteresseerd ontwerp- en programmeeractiviteiten uit te besteden. Europese bedrijven als Dasa, Siemens en Mannesmann behoren inmiddels tot de klanten van Microcon, waar in totaal meer dan 300 mensen werkzaam zijn. De uurprijzen liggen in India volgens Erik-Jan Abels, manager van Euromicrocon, tussen de dertig en vijftig gulden per uur. Europese bedrijven kunnen dus aanzienlijk op hun IT-projecten besparen. Vooral als het gaat om conversie-, onderhouds- en vernieuwbouw-projecten. Hoeveel er bespaard kan worden is van een aantal factoren afhankelijk, zoals van de kwaliteit van de software, de beschikbare documentatie, de gehanteerde programmeerstandaarden. "In het algemeen kun je stellen dat het uitbesteden van zeer arbeidsintensieve projecten het meeste rendement oplevert", aldus Abels, die vooral denkt aan het werk dat veel organisaties op zich af zien komen in het kader van de 'jaar 2000'-problematiek. "Er is in de Westerse wereld al een tekort aan Cobol-programmeurs, terwijl er voor deze mensen veel werk wordt verwacht bij het aanpassen van de datumaanduiding in tal van applicaties. Want ondanks alle pogingen om hiervoor automatische tools te ontwikkelen, zal een groot deel van de aanpassingen toch nog handmatig moeten gebeuren. Ook het testen zal de nodige inspanningen met zich meebrengen. Vooral voor dergelijke projecten is er vanuit het Europese bedrijfsleven veel interesse om met Microcon in contact te komen." CZ

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-04-19T00:00:00.000Z Cok de Zwart
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.