'Dat eigenzinnige wordt me wel aangerekend'

Marco Blad, informatie analist

"Eens per jaar maak ik een lange, verre reis met mijn vrouw", zegt Marco Blad. "We boeken een vlucht, pakken de rugzakken in en gaan op de bonnefooi naar onze bestemming. Heerlijk is dat, die vrijheid om elke dag in te vullen zoals we willen. In het gewone dagelijkse leven is dat heel anders."

De 28-jarige Amsterdammer wilde ooit de wiskunde-kant op, maar een leraar op de middelbare school adviseerde hem informatica te gaan doen omdat 'daarin de toekomst lag'. Een lange weg vol studeren, werken en nog veel meer studeren volgde.
"Ik kan de discipline, die daarvoor nodig is heel gemakkelijk opbrengen", vertelt Blad. "Het heeft me eigenlijk nooit moeite gekost om een groot deel van mijn vrije tijd in opleidingen te steken. Dat heeft ook met mijn aard te maken. Studeren is voor mij niet simpelweg een tentamen voorbereiden, ik wil het onderwerp volledig doorgronden. En dat kost nu eenmaal tijd."
Na een studie Informatica aan de Universiteit van Amsterdam en Co-operative Computing bij kenniscentrum Cibit, belandde Blad als Master of Science eerst bij ABN Amro. Een paar maanden geleden stapte hij over naar de Amsterdamse Beurs, waar hij nu bij AEX Information Technology informatie-analist is. De overstap naar de AEX kwam niet uit de lucht vallen. "Ik speelde al een tijdje met de gedachte om eens bij een kleinere organisatie te gaan werken. Met korte lijnen, dichter op de praktijk. Via wervingsbureau PCI ben ik in gesprek geraakt met de AEX. Onze klanten zitten hier bij wijze van spreken aan de overkant van de straat. En het feit dat ik mij hier op de verdere ontwikkeling van internet-toepassingen mag richten, trok mij ook zeer aan. Het is een dynamisch bedrijf, waarbij ik overigens het geluk heb dat ik niet in de beurshandel zelf zit. Dat is zo hectisch, dat lijkt me echt slopend."
 
Investeren
De IT-kant van zijn nieuwe baan is gesneden koek, maar de effectenhandel brengt hem opnieuw in de schoolbanken. Dit keer volgt Blad de studie Effectenbedrijf. De Amsterdammer: "Geen punt. Ik ben eraan gewend om te investeren in m'n vak. Je hebt je toekomst zelf in handen en dan moet je daar ook iets voor doen."
Zijn zelfstandigheid wordt Blad overigens niet altijd in dank afgenomen. "Ik heb te vaak de neiging om dingen zelf uit te zoeken. Dan bijt ik me vast in een probleem omdat ik vind dat ik het zelf moet kunnen oplossen. Dat kan natuurlijk heel leerzaam zijn, maar soms kost het onnodig veel tijd. Tijd die ik had kunnen besparen door eerder op m'n collega's af te stappen. Dat wordt me wel eens aangerekend. Ik probeer daar wel verandering in te brengen, maar als zoiets in je aard zit, gaat dat niet een, twee, drie."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-03-30T00:00:00.000Z Jeroen (e.a.) Te Loo