Oracle-ontwikkelaars in eigen vereniging

Ontwikkelaars en professionele gebruikers van Oracle werken aan de oprichting van een vereniging: de Oracle Developer & Business Club (OD&BC).

Doel van de club is "het ontwikkelen en stimuleren van op Oracle gebaseerde bedrijfsactiviteiten tussen de leden." Afgelopen maandag werd het idee door de initiatiefnemers gepresenteerd tijdens een partnerbijeenkomst van Ilion (het voormalige Foundation Software). De zeventig aanwezigen meldden zich bijna allemaal aan als lid. In totaal zijn er zo'n vijfhonderd Oracle-ontwikkelaars en dus potentiële leden voor OD&BC. Tot de initiatiefnemers behoren naast Ilion verder Ease Automation en Computerij (oftewel Aecis).
Het oprichtingsbestuur heeft zichzelf ten doel gesteld binnen twaalf weken een formele oprichtingsvergadering te houden. De onderlinge communicatie onder Oracle-ontwikkelaars heeft de afgelopen twee jaar te lijden gehad onder de invoering van Oracle's indirecte verkoopmodel. Voorheen konden (ontwikkel)partners benaderd worden via Oracle of distributeurs als Ilion. Informele communicatie over technologie, producten en klanten vond plaats via het distributiekanaal. De OD&BC moet in het indirecte kanaal als het nieuwe communicatieplatform gaan functioneren.
Oracle en de gebruikersvereniging Ogh ondersteunen het initiatief, dat nauw aansluit bij hun eigen communicatie-activiteiten naar de markt. OD&BC krijgt een eigen website en gaat uiteenlopende activiteiten organiseren voor zijn leden, zoals workshops. Verder kunnen leden gebruik maken van een Compentence Center. Nieuwe Oracle-technologieën en -producten worden daar getest voor alle leden. Kleinere organisaties kunnen zich vaak geen competence Center veroorloven en krijgen hiermee toegang tot belangrijke informatie. Voor (middel)grote bedrijven betekent een centraal Competence Center een kostenbesparing.  RV
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-03-13T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.