Erasmus Universiteit bouwt met RCC 'Software-fabriek'

ROTTERDAM - De Erasmus Universiteit Rotterdam bereidt de invoering van een 'software-fabriek' voor. Hiertoe wordt samengewerkt met het RCC, een onderdeel van de Roccade Informatie Groep.

Het gaat om een nieuwe benadering van software-ontwikkeling. Kenmerk is dat op gestructureerde wijze state-of-the-art applicaties worden gerealiseerd. De software wordt volgens een vast stramien ontwikkeld. Er gelden vaste procedures en richtlijnen, die vanuit de praktijk zijn ontstaan. Deze standaard aanpak is gebaseerd op principes van hergebruik.
RCC implementeert de softwarefabriek voor nieuwe administratieve informatiesystemen, zo blijkt uit het mededelingenblad van RCC. Men denkt zo kwalitatief hoogstaande softwareprodukten te vervaardigen, die gemakkelijk zijn te onderhouden. Ook de prijs/prestatie-verhouding zou gunstig zijn.
Naar model van de eigen softwarefabriek heeft RCC voor de universiteit een op maat gesneden 'factory' gemaakt. De procedures die RCC voor eigen gebruik heeft ontwikkeld zijn aangepast. De afdeling Informatiebeleid & Software-ontwikkeling (I&S) van de universiteit is momenteel bezig de nieuwe werkwijze onder de knie te krijgen. Om ervaring op te doen wordt binnenkort geprobeerd zelf een nieuw systeem op te zetten volgens de nieuwe wijze van software-ontwikkeling. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Dear Colleagues/friends,

PSI Mozambique has developed a very promising ICT technology called Movercado that allows for monitoring, rewarding, follow-up and interaction of individual (social marketing) transactions, be it sales or provision of Interpersonal Messages. The use of the system is growing so fast that it requires a 2.0 to avoid that it stalls as a bike on a steep hill. Our Partner has found AGILE-SCRUM university based teams in the US and Portugal, but would be interested to also involve a Dutch non-commercial knowledge institute. Would you be able to recommend any such knowledge institute in the Netherlands?

Thanks in advance for your help Marco Gerritsen.

PS
http://nl.wikipedia.org/wiki/Scrum_(softwareontwikkelmethode)
Scrum is een raamwerk voor agile management ("flexibel beheren") van softwareontwikkeling. Er wordt gewerkt in multidisciplinaire teams die in korte sprints (iteraties van vaste lengte van 1-4 weken) werkende software opleveren. Samenwerking, communicatie en teamgeest zijn hierbij sleutelwoorden. Scrum is een term die afkomstig is uit de rugbysport. Bij een scrum probeert de ene groep spelers de andere weg te duwen om de bal te verkrijgen. Kenmerkend bij de scrum methode is, dat niet wordt afgewacht of de vorige fase afgelopen maar dat de fasen kunnen overlappen.

Marco Gerritsen

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-08T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.