IT Talent College

De kunst van het ontwikkelen van games

IT Talent College - Jesse van Dijk

Jesse van Dijk tijdens het eerste IT Talent College.

Tijdens het meest recente IT Talent College, een online platform met als doel inspiratie en educatie voor it-studenten, deelde Jesse van Dijk, lead concept artist bij game-ontwikkelaar Bungie, zijn succesverhaal over de ontwikkeling van de game Destiny. Tweehonderd it-studenten en gameliefhebbers kregen de holistische kijk van Van Dijk gepresenteerd op ‘game art’, het onderwerp van het eerste IT Talent College. Hiervan is ook een video gemaakt.

Dit college is in videovorm voor iedereen toegankelijk op het online platform van IT Talent College, waar Computable mediapartner van is. Tijdens de opnamedag werden de studenten getrakteerd op interessante anekdotes uit het leven van Van Dijk. Daarbij werd stilgestaan bij zijn holistische kijk op game art. ‘Kunst’ uit zijn eigen portfolio passeerde de revue en aan het eind van zijn college konden de aanwezigen hem vragen stellen. Vooral Van Dijk’s tips om succesvol te worden in game art werden door de studenten goed ontvangen.

Van TU Delft naar Bungie

IT Talent College

IT Talent College.

In het eerste deel van de collegereeks legt Jesse van Dijk de nadruk op zijn persoonlijke verhaal. Zo vertelt hij hoe het kan dat hij met een master Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft uiteindelijk successen boekt in de game-industrie. ‘Ik bedacht hoe ik koffiezetapparaten kon maken, maar al vroeg tijdens mijn opleiding kwam ik erachter dat dit niet was wat ik wilde doen.’

Van Dijk is werkzaam bij game-ontwikkelaar Bungie. Om inzage te geven in hoe het er op de werkvloer bij Bungie aan toe gaat, geeft Van Dijk een exclusief kijkje in het kantoor en vertelt hij over de bijzondere visie van het bedrijf. Deze draagt bij aan het realiseren van de best verkochte game in de geschiedenis.

Online platform

De colleges vormen een verlengstuk op het reguliere onderwijs. Uit onderzoek blijkt dat it-studenten, naast het huidige collegeaanbod, openstaan om deel te nemen aan extra activiteiten waarbij ze geïnspireerd worden door interessante sprekers uit het bedrijfsleven. Het online platform is daarom voor iedereen toegankelijk waarbij de colleges kosteloos kunnen worden teruggekeken.

Na het succes van de eerste opnamedag van IT Talent College komt het terug in mei 2015. De tweede opnamedag zal in het teken staan van it-security. Het concept blijft hetzelfde: een samenwerking met it-studenten, top of the list-sprekers en ruimte voor een scherp vragenvuur. Dit alles om waardevolle content te realiseren voor het online platform, zodat it-studenten inspiratie kunnen opdoen buiten de collegezaal.

(1/4) IT Talent College: What is it like to be working on Destiny's concept art?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-02-11T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.