‘Apple bereikt met watchOS 3 nu 1.0-niveau’

Apple brengt broodnodige verbeteringen voor zijn smartwatch, die nu eindelijk bij de tijd is. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De Apple Watch is al flinke tijd op de markt, maar eigenlijk was het nog geen goed afgerond product. Wellicht vergelijkbaar met de allereerste iPhone was de smartwatch van Apple nog niet helemaal rijp. Nu met de aangekondigde verbeteringen in versie 3 van het watchOS neemt de maker traagheid, tekortkomingen en ergernissen weg die eigenlijk vóór een 1.0-release weggepoetst hadden moeten zijn.

De onofficiële bèta-periode voor Apple’s smartwatch is voorbij. Ook omdat deze broodnodige verbeteringen uitkomen voor reeds verkochte Watches, als gratis update van het besturingssysteem. Naast eigen vernieuwingen en apps rekent Apple ook op externe developers, die watchOS 3 vanaf komende week kunnen gebruiken. Consumenten krijgen de update dit najaar. Dan is de Apple Watch een volwaardig 1.0-product. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb wel eens een review over smart watches gelezen, en daar kwam de Apple Watch als beste / minst slechte uit. Minst slecht, want hoe mooi ze ook zijn, je hebt er niks aan en je hebt het niet nodig.

Gisteren heb ik de WWDC van afgelopen maandag gekeken. Daar worden prachtige dingen verteld, Apple is goed bezig met macOS, tvOS en iOS, waarbij die laatste twee meer open worden. Hele goede ontwikkelingen!

Ook heb ik de Apple Watch daar gezien, en ik moet toegeven, ik vind watchOS er zeer goed uitzien! Maar ik heb zelf geen Apple Watch, dus ik kan je niet vertellen of watchOS aanvoelt als een 1.0 versie of niet. Misschien is het wel een volwaardige 2.0 of 3.0 versie.

Maar wat het is, dat kan me eigenlijk weinig boeien, ik heb geen Apple Watch, en die komt er ook niet! De "killer app", de app die ervoor zorgt dat ik een slim horloge ga kopen, die bestaat (nog) niet, ik ben hem in ieder geval niet tegengekomen.

Misschien, later, als ik groot ben, heel erg rijk ben, en veel geld over heb, dan komt er misschien eens een slim horloge. Of toch niet, waarschijnlijk heb ik dan ook nog andere prioriteiten.

Conclusie: watchOS 3 is een 3.0 product (ze hebben het niet voor niets versie 3 meegegeven), het is "af", het is mooi, het werkt vlot, maar het is iets voor de happy few: leuk hebbedingetje, maar meer is het niet.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-06-16T07:46:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.