‘Vrijgeven IoT-botnetcode is goede zaak’

Dit artikel delen:
DDoS-aanval

De broncode van IoT-botnet Mirai is nu toegankelijk voor iedereen. Een goede zaak. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De broncode van het beroemde Mirai-botnet, opgebouwd uit gehackte IoT-apparaten (internet of things), is vrijgegeven. Dit betekent dat iedereen er mee aan de slag kan. In eerste instantie trekt dit dus andere cybercriminelen aan, maar ook scriptkiddies. Deze kwaadwillenden kunnen dan op gemakkelijke wijze meer massale DDoS-aanvallen uitvoeren, in navolging van de recordbrekende aanval op security-journalist Brian Krebs.

Tegelijkertijd zullen security-onderzoekers zich op de broncode storten, om juist afweer te realiseren. Het valt op termijn te verwachten dat ook andere betrokken - dan wel getroffen - partijen de Mirai-code bestuderen. Zoals internetproviders die de enorme hoeveelheden dataverkeer krijgen te verstouwen. Hopelijk nemen ook fabrikanten van IoT-apparaten de vrijgegeven broncode ter hart. Uiteindelijk is dat vrijgeven dus een goede zaak. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-17T08:01:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.