‘Visual Studio voor de Mac is goed genoeg’

Dit artikel delen:

Visual Studio is niet Visual Studio, maar op de Mac geeft dat niet. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Ict-leveranciers hebben wel eens producten met dezelfde naam (en zelfs versienummer) uitgebracht die dan op verschillende platformen toch verschillende producten blijken te zijn. De ene keer is dit een verschil in finesse, de andere keer een discrepantie in functionaliteit. In het geval van het aankomende Visual Studio voor Mac is het verschil nogal wat groter. Maar dat is eigenlijk niet erg.

De ontwikkelsoftware voor Macs die Microsoft uitbrengt onder de naam Visual Studio for Mac is onder de motorkap een heel ander pakket. Het is de nieuwste versie van ontwikkelpakket Xamarin Studio dat Microsoft met de overname van Xamarin begin dit jaar in handen heeft gekregen. De Xamarin-software en Microsofts eigen Visual Studio zijn hele andere pakketten, schrijft Ars Technica. 'En het echte Windows Visual Studio is het meer capabele product.' De verschillen zijn nu wel kleiner dan vroeger, mede dankzij open source-werk van Microsoft dat door Xamarin is opgenomen in zijn ontwikkelpakket. Ontwikkelwerk op Windows en Mac is hierdoor meer uitwisselbaar. Dus dat Visual Studio voor Mac ‘van binnen’ een ander product is, is niet zo erg. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Met Visual Studio voor Windows maak je Windows programma's, en met Visual Studio voor de Mac maak je macOS en iOS programma's.

Ik heb geen idee wat het doel van Microsoft is. Als het doel is dat je de Microsoft Visual Studio ervaring naar de Mac brengt, dan is een "mindere" ervaring niet goed; daarnaast moet het ook concurreren met XCode. Maar als het doel is dat je ook in C# applicaties voor macOS en iOS kunt maken, dan is goed al snel goed genoeg.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-12-12T07:47:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.