‘AirPods en Apple Watch leggen basis voor AR’

Apple AirPod

Apple’s AirPods zijn méér dan dure draadloze oorplugjes: ze leggen een basis voor augmented reality. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De met veel panache gepresenteerde AirPods van Apple, die vervolgens nog uitstel opliepen qua productie en levering, zijn bekritiseerd als duur en onnodig. Apple zou een slaatje willen slaan uit zijn eigen beslissing om de aloude audioplug te schrappen uit de iPhone 7. Maar de fraaie AirPods zijn meer dan slechts een setje draadloze oortelefoons, met high-end design en dito prijskaartje.

De Apple-waardige audioknoopjes zijn, samen met de Apple Watch, de eerste steentjes in een eigen pad op weg naar augmented reality (AR). Waar andere techbedrijven daar vol op springen en met hoofdbedekkende AR-headsets komen, kiest Apple voor een geleidelijke en minimalistische benadering. Net zoals de iPod al een kiem was voor de iPhone, zo kunnen de AirPods met hun geavanceerde bedieningsmogelijkheden leiden naar een volgende revolutie. Geruchten over smartglasses van Apple doen al enige tijd de ronde en zijn laatst opnieuw opgekomen. Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Bij smartphones worden door diverse experts al kanttekeningen gemaakt aangaande de negatieve gezondheidsaspect die zij met zich mee kunnen brengen. Bij deze airpods zou dit ook wel eens het geval kunnen zijn.

Overigens de échte audiofiel hoeft niets van draadloos te hebben want die geeft liever kapitalen uit aan iets wat hemels klinkt.

@Johan:
Een echte audiofiel overtuig je niet met dubbelblinde luistertests, een echte audiofiel vindt het geluid pas goed als hij weet dat er zilveren speakerkabels door elfen bij het maanlicht gesmeed zijn gebruikt.

@Jasper:
Apple maakt geen losse producten, Apple maakt producten die passen in z'n ecosysteem. Tegenwoordig draait alles om iCloud, en alle apparaten draaien apps en diensten die van die cloud gebruik maken.

De iPhone is het belangrijkste apparaat, want dat heb je altijd bij je en is altijd met het internet verbonden. Het is daarom logisch dat accessoires voor de iPhone via de iPhone ook in het Apple ecosysteem komen te hangen, wat extra mogelijkheden biedt.

Overigens staat hier een artikel over AR in de iPhone 8 middels 3D waarneming:
https://tweakers.net/nieuws/121067/gerucht-apple-werkt-aan-waarneming-in-3d-voor-iphone-8.html

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-02-08T08:06:00.000Z Jasper Bakker