Managed hosting door True

Discussie

‘Einde Intel-beurs IDF kenmerkt kentering’

 

Intel

Intel schrapt zijn bekende beurs IDF, omdat het roer echt omgaat. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Het in ict-kringen bekende Intel Developer Forum (IDF) is plots niet meer. Intel had eerder al de Aziatische editie van IDF geschrapt en werkte nog aan een nieuwe opzet voor de Amerikaanse editie in Silicon Valley. Die eerst nog bedoelde nieuwe opzet, met niet nader genoemde veranderingen, is echter geheel van de baan. Intel heeft begin deze week bekendgemaakt dat IDF zijn twintigste verjaardag net niet haalt.

De opgegeven reden is dat het evenementenportfolio van Intel aan het evolueren is. De chipmaker verwijst IDF-geïnteresseerde ontwerpers, ingenieurs en developers naar online beschikbare informatie, documentatie en softwaretools die het al aanbood. In een toelichting aan AnandTech laat Intel weten dat het voortaan kleinere, onderwerpspecifieke events zal houden, bijvoorbeeld over artificial intelligence, IoT, wireless, cloud, connected cars en andere gebieden waarop Intel actief is. Het bedrijf stelt ook dat het de afgelopen paar jaar in hoog tempo is veranderd: van een pc-centrische processorproducent naar een datacentergerichte leverancier. Het plotse einde van IDF bevestigt en versterkt deze omslag. Wat vind jij?

Tough to see, but makes sense. Silicon innovation such an important part of everything but "events" happen further up the stack these days. https://t.co/IvVURvT1rr

— Steven Sinofsky (@stevesi) April 18, 2017
Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6003871). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×