Managed hosting door True

Discussie

‘Windows 10 S is goed voor alle Windows-gebruikers’

 

Windows 10

De nieuwe S-variant van Windows 10 vangt kritiek, maar brengt toch veel goeds. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De recent onthulde nieuwe S-variant van Windows 10 is bedoeld voor de onderwijsmarkt. De impact - en mogelijke inzet - is echter veel breder. Microsoft heeft Windows 10 ‘opgevoerd’ om te concurreren met Google’s Chrome OS. Dat browserbesturingssysteem maakt momenteel opgang in het onderwijs, draaiend op goedkope en beheerloze laptops. Windows 10 S is niet alleen vlotter, maar ook wat beperkter dan het reguliere Windows 10. Zo draait de S-variant geen traditionele programma’s, maar staat het alleen apps uit Microsofts app store toe. Dat is echter niet per sé een beperking.

Bestaande Windows-programma’s zijn met minimale moeite te packagen tot UWP-apps om ze dan in de Windows Store te plaatsen. Mogelijk verkrijgt Microsofts winkel daarmee eindelijk de kritische massa die het kip-ei probleem van gebruikers-apps-developers doorbreekt. Daar is eerder Windows RT al hard over gestruikeld, maar daar moesten apps nog geheel voor herschreven worden. UWP-apps zijn niet alleen in het voordeel van Microsoft. Ze brengen ook gebruikers voordelen: gemakkelijke updates, nette deïnstallatie, eenvoudige pc-migratie. Windows 10 S helpt dus alle Windows-gebruikers vooruit. Wat vind jij?

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/6020190). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 

Reacties

Windows S is net zo handig als een auto die alleen maar naar rechts kan sturen.

Windows 10 S is heel veilig, handig en gebruikersvriendelijk als het gros van de applicatieontwikkelaars de moeite neemt om z'n applicaties via de app store beschikbaar te maken. Aangezien de meeste ontwikkelaars veiligheid en gemak niet bovenaan hebben staan, is er nog een lange weg te gaan. Tot die tijd heeft Johan helaas gelijk...

Half 2015 was het verhaal nog dat Windows 10 de laatste variant was, alleen nog maar updates, ontwikkelaars hoeven niet te kiezen etc.

2 jaar verder dus gewoon een andere versie, met een S erachter en een hoop redenen waarom dit soms beter is..

qua doel klinkt het een beetje op een windows mobile, tablet apps op een laptop

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×