‘OpenStack heeft strijd om public cloud verloren’

De wereld is geen western, met witte en zwarte cowboyhoeden en onschuldige omstanders. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De veelbelovende opensourcecloudsoftware OpenStack gaat toch de wereld niet veroveren. Niet de hele wereld. Het aanvankelijke doel van private plus public cloud blijft buiten bereik. Wat jammer is, want ‘OpenStack overal’ zou faciliterend zijn voor migratie tussen clouds van verschillende aanbieders en voor het wisselen tussen private en public clouds.
De realiteit blijkt anders, waarbij OpenStack ironisch genoeg vooral voet aan de grond heeft gekregen in de markt van on-premise-ict. Volgens jaarlijkse metingen van OpenStack doet zeventig procent van de installaties dienst voor private clouds, meldt The Register. Indien off-premises private clouds worden meegeteld, komt de statistisch en economisch significante Pareto-meerderheid van tachtig procent in beeld. OpenStack heeft de strijd om private cloud gewonnen, maar die om public cloud verloren. Jammer, of is het een kwestie van tijd? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Werkgevers willen flexibel.
Werknemers willen vast.
Oracle wil oracle/mysql.
Aws wil aurora.
Klanten willen openstack.
Leveranciers willen closedstack.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-30T09:31:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.