‘Sommige Samsung-smartphones zijn meer gelijk dan andere’

Dit artikel delen:
Android

Model- en typenummers onderscheiden smartphones van elkaar. Maar niet altijd. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

De strijd tussen smartphonemakers woedt nog altijd hevig. Qua platformen heeft Google’s Android de massa wel veroverd en weet Apple’s iOS de lucratieve high-end te claimen. Tussen de diverse Android-toestelmakers is het touwtrekken om de gebruiker. Daarbij blijkt er ook onderlinge strijd om bepaalde componenten, waarbij tekorten blijken te lijden tot gebruikersbedrog.

Zo heeft het Zuid-Koreaanse Samsung recent het slechte voorbeeld van het Chinese Huawei gevolgd. De Galaxy S8 en S8+ van Samsung blijken elk niet altijd gelijk aan hun seriegenoten. De ene S8 is de andere niet, en de ene S8+ is de andere niet. De fabrikant blijkt beide toestellen met interne verschillen uit te leveren, en dat zonder externe duiding daarvan. Het gaat om de gebruikte geheugenchips, die UFS 2.1 of het langzamere 2.0 zijn. Aanschaf is dus een hardwareloterij: je weet nooit wat je gaat krijgen. Een klein technisch detail of een belangrijk marketingonderscheid? Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Worden deze door elkaar geleverd of zijn ze de productie begonnen met de 2.0 en hebben de latere een upgrade naar 2.1 gekregen? Allerlei producten worden na verloop van tijd geupgrade (auto's, wasmachines etc) en over een periode door elkaar verkocht.

Eens Maurice.

Verder is het natuurlijk zo dat je klanten eerlijk behandelt. Het is prima indien opgewaardeerde artikelen door elkaar verkocht worden als je dat dan ook netjes toelicht aan klanten.

Forrest Gump zei het al: "Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

Bottom line: zoek je een premium telefoon, koop dan een iPhone! Als bonus krijg je 5 jaar software- en beveiligingsupdates, dat is 5 x zo lang als bij Samsung.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-01T08:44:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.