‘Uitbestedingsplan DNB betekent talentverschuiving’

Dit artikel delen:

DNB overweegt uitbesteding, om ict-ontwikkelingen beter bij te houden. Een HR-vergissing. Dit is de discussiestelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.

Banktoezichthouder DNB (De Nederlandsche Bank) onderzoekt opties om stukken van zijn databeheer extern onder te brengen. Deze uitbestedingsplannen omvatten ook gevoelige informatie van instellingen die onder toezicht staan. Een woordvoerder van DNB bevestigt aan Computable de geruchten over een mogelijke uitbesteding, maar benadrukt daarbij dat de toezichthouder zich terdege bewust is van het vertrouwelijke karakter van bepaalde data. Het FD schrijft dan ook over uitbesteding van de ‘datakluis’.

In eerste instantie kijkt DNB echter naar de uitbesteding van reguliere automatiseringszaken zoals het werkplekbeheer, netwerkbeheer en het runnen van het datacenter. 'DNB heeft de definitieve scope nog niet vastgesteld’, aldus de woordvoerder.

Reden voor de outsourcingsdrang zou de snelle ontwikkeling van technologie zijn wat een flinke en gespecialiseerde werklast is om bij te houden. Uitbesteding ontslaat een organisatie waarschijnlijk wel van het eigenlijke bijblijfwerk, maar vereist wel kennis en kunde om de outsourcingspartner goed aan te kunnen sturen. Dit geldt dubbel en dwars voor de behandeling en beveiliging van gevoelige informatie. DNB hoeft zo misschien geen eigen ict-experts aan te trekken, maar zit nog altijd met een gespecialiseerde ict-behoefte.

Wat vind jij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-09-04T07:51:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.