Crypto's accepteren als vorm van betaling

Bitcoin

Bitcoinbetalingen accepteren, het viel even uit de gratie eind 2017: te grote prijsschommelingen, maar vooral: te hoge transactiekosten voor een snelle transactie. Verschillende bedrijven stopten de optie om met bitcoins te betalen, zoals spelletjesgigant Steam. Microsoft stopte er ook even mee, maar heeft de optie inmiddels weer 'aangezet'.

Ondanks de steeds grotere bekendheid, blijven bedrijven toch achterlopen met het accepteren van betalingen in verschillende cryptovaluta. Naast bitcoin zijn verschillende andere cryptovaluta minstens zo volwassen en makkelijk te implementeren. Daarnaast bestaan verschillende payment providers die direct in een omzetting van crypto naar euro of dollar voorzien.

Zou jij cryptovaluta als betalingsoptie aanbieden? Zo ja, waarom wel of doe je dat al en zo nee, wat moet er gebeuren wil je dat wel doen?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik kan me goed voorstellen dat bedrijven de cryptovaluta niet accepteren. Het is voornamelijk een platform geworden voor criminelen, corrupte overheden, of overheden die graag in wapens handelen.
Transactiekosten vliegen de pan uit en de performance van de verwerkingtijden zijn ook veel te traag. Gelukkig zijn er nu initiatief nemende overheden die de handel gaan reguleren.
De waarde is op geen enkele wijze gewaarborgd waardoor het eigenlijk niets anders is dan een soort roulettetafel. De meeste wallets/vaults zijn ook nog zeer onbetrouwbaar en de overige risico'a zijn ook aanzienlijk. Het kwijtraken van een code of het defect raken van de opslagmedia waarop de installatie heeft plaatsgevonden kan een totaal verlies van je cryptovaluta betekenen.
Een sprekend voorbeeld is dat organisaties die de Bitcoin lobbyen en propageren zoals de Bitcoinconferentie zelf geen bitcoinbetalingen meer accepteert.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-31T08:13:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.