Managed hosting door True

Europa moet meer geld uitgeven aan r&d

Berichten waar het woord 'disruptie' in voorkomt, moet je vaak met een korrel zout nemen, maar geldt dit ook voor het Joint European Disruption Initiative, Jedi in het kort? Jedi is bang dat Europa te ver achterop komt te staan in vergelijking met China en de VS.

Om de achterstand weg te werken, wil Jedi 235 miljoen euro voor de opstartkosten en vervolgens een miljard euro per jaar om het hele initiatief aan de gang te houden. Het project moet lijken op Darpa in de VS. Darpa heeft zo'n drie miljard dollar per jaar te besteden.

Wat vindt u, moet Europa gezamenlijk meer geld besteden aan onderzoek om niet achter te raken bij China en de VS, of is het een storm in een glas water en kunnen de landen het zelf wel uitzoeken?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Jouw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met je persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-28T08:14:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.