Microsoft kijkt met Windows in glazen bol

toekomstvoorspelling

Kunstmatige intelligentie gaat ervoor zorgen dat Windows zelf kan bepalen wanneer na het downloaden van een update het systeem opnieuw opstart. Goede zaak?

Wie loopt zich niet te ergeren aan het feit dat zijn systeem na het downloaden van een update voor het besturingssysteem spontaan een herstart uitvoert? Welnu, Microsoft maakt daar een eind aan door Windows zelf te laten kiezen wanneer een herstart en uitvoeren van de vernieuwingen wenselijk en mogelijk is. Het maakt daarvoor gebruik van kunstmatige intelligentie. Bent u er blij mee of is het u om het even. Wij horen het graag.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vraag is dan wat het algoritme als actief gebruik ziet... Wat als ik al uren lang geen toets indruk, maar mijn laptop staat data te synchroniseren naar de Cloud, aan het downloaden is of een andere langdurige bewerking aan het uitvoeren is, ik hoop toch dat dan niet spontaan even je laptop wordt herstart, omdat Microsoft denkt dat het kan... Wat was er mis met de popup als in W7 die je weg kon klikken. Van mijn part zetten ze daar een teller op, afhankelijk van de aard van de patch, dat je bijv. max. 5 x voor 1 uur kan wegklikken, daarna moet je herstarten.

Samengevat
1 PC dualboot
Kubuntu 18.04 en Windows 10 pro
Na de installatie komen updates.
Kubuntu in 10 Minuten klaar (360 paketten)
Windows neemt 6 uur in beslag.

Mijn vertrouwen in een bruikbaar windows wordt van jaar tot jaar minder.

@Jan van Leeuwen: het update mechanisme van Windows is nu eenmaal een achterhaald en verouderd systeem.
Ook hierin zijn de Linux distributies superieur.........

Microsoft is al járen met Windows de weg kwijt. Eigentijdse legacy, waarbij steeds weer voor de dag komt dat de architectuur is voortgekomen uit: 1 OS voor 1 gebruiker op 1 PC. Outlook idem, overigens.
Kortom, tijd om afscheid te nemen van Windows. Grote partijen (afnemers/ontwikkelaars) moeten zoek gaan naar een modern OS met minimale beheerskosten.

@T.A. Oosterhof: Dat heet een erfenis uit het verleden, iets dat MS beter los kan laten......

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-27T09:00:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.