Thaise centrale bank start eigen cryptomunt

Dit artikel delen:
Blockchain

Thailand heeft de deuren wagenwijd opengezet voor cryptovaluta- en blockchainprojecten. In het westen zorgen deze woorden tegenwoordig vooral voor chagrijn, in Azië lijkt men daar anders mee om te gaan. In Thailand is het zelfs salonfähig om met de autoriteiten samen te werken met blockchainprojecten.

Dat laatste stoot natuurlijk tegen het zere been van blockchainpuristen, maar zorgt misschien wel voor een versnelde markt. De Bank of Thailand kwam onlangs met een roadmap voor een project genaamd Project Inthanon, een initiatief om een cryptomunt in beheer van de centrale bank uit te geven.

De vraag is of ze daar nog niet gehoord hebben van inmiddels gestrande blockchainprojecten bij centrale banken elders of zit er een andere strategie achter? In Nederland zijn blockchains voor een grote groep burgers al op de stapel 'mislukte projecten' beland. Wat denkt u, zien wij het verkeerd of zij?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-04T08:21:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.