Hoe doen uw robots het, moeten ze al weg?

We hebben het wel vaak over 'robotisering', maar de fysieke robots waar we het zo graag over hebben, kunnen ook extra werk met zich meebrengen. Een Japans 'robothotel' 'ontsloeg' een deel van zijn robots omdat ze voornamelijk voor meer werk zorgen. Kent u voorbeelden van overbodige robots?

Het Henn-na-robothotel opende zijn deuren in 2015 met als achterliggend idee dat robots goedkoper zouden zijn dan mensen. In totaal werkten 243 robots in het hotel, maar daarvan is inmiddels ongeveer de helft van op straat gezet.

Vreemd is het niet: een gemiddelde robotbediende reageert namelijk op veel meer dan spreken. Stevig snurken kan bijvoorbeeld als tekst opgevat worden. Het is wel duidelijk dat robots onze niet zo binaire manier van leven niet zo goed aankunnen. Ze doen natuurlijk vaak prima hun werk in situaties waar geen mensen in de weg zitten.

Aan de andere kant: de niet zo fysieke bots op internet worden bij steeds meer diensten ingezet, maar ook niet altijd naar tevredenheid. De hype is daarmee weer een beetje bekoeld.

Heeft u al eens (ro)bots aan de kant gezet?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-21T08:00:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.