AI en uitdagingen voor de mensheid

Kunstmatige intelligentie: de hype rond dit woord neemt de afgelopen tijd, na jaren sluimeren in een onbeminde niche, bijna blockchainachtige proporties aan. Overal is iets met AI. Het krijgt de schuld van tal van privacyschendingen, maar het is ook de panacee voor alles. Welke vakgebieden hebben volgens u AI nu het meeste nodig?

De een ziet het vroegtijdig signaleren van prostaatkanker als uitdaging voor de (halve) menselijkheid, de ander legt het meer aan de kant van klimaatonderzoek en het formuleren van mogelijke oplossingen. Weer een ander past het liever toe bij berekeningen om kwantummechanische fenomenen te bestuderen waar nog niet zo lang geleden een phd-student jaren aan moest rekenen.

Velen zullen hun eigen (interesse)gebieden het allerbelangrijkst vinden om eventueel nuttige kunstmatige intelligentie op in te zetten en een enkeling zal zijn eigen trots opzij kunnen zetten. Waar moeten we volgens u daadwerkelijk kunstmatige intelligentie op in gaan zetten?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-30T08:22:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.