Video-advertenties: gebruikt u ze online?

Dit artikel delen:
videostreaming

Je ziet ze steeds meer: video-advertenties. Dat is misschien niet zo gek: ze zijn (veel) kostbaarder en daarom aantrekkelijk om te verkopen als reclamebureau. Een andere reden voor de populariteit van video-advertenties is wellicht het negatieve daglicht waarin de ordinaire banner zich bevindt. Terecht? Of liever een banner?

Misschien moet u toch weer terug naar de banner, want video-advertenties blijken niet heel effectief. Minder effectief dan een banner, zo blijkt uit onderzoek van het bureau Liftoff. Banners blijken zelfs 120 procent effectiever.

Liftoff analyseerde tussen november 2017 en oktober 2018 273 miljard advertentieweergaven via verschillende systemen, waaronder 4,5 miljard clicks, 63 miljoen app-installaties en 1200 apps waaruit 22 miljoen acties voortkwamen.

Op zich is een click op een video meer waard, maar dat weegt niet op tegen de kosten van de video. Maakt u wel eens gebruik van video-advertenties?

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-05T08:35:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.