Clamshell, komt ie er bij u weer in?

De terugkeer van de klaptelefoon

Dit artikel delen:

U weet het nog wel, vroeger, toen je je telefoon zo lekker dicht kon klappen en daarmee een heel duidelijk gebaar kon maken: ik heb opgehangen! Dicht. Nu komt Motorola weer met eentje die over niet al te lange tijd in de schappen moest liggen, maar door overweldigende vraag wordt het even uitgesteld. Mist u het pittige gebaar van de clamshell?

Het mag dan gaan om een klaptelefoon, maar hij is wel geüpdate naar de huidige maatstaven. De telefoon met de naam Motorola razr heeft een 6,2 inch vouwbaar oledscherm in zich aan de binnenzijde en aan de buitenkant nog een schermpje van 2,7 inch. Dit betekent dat je als ie helemaal opengeklapt is een schermgrootte hebt van 2142 bij 876 pixels. Bijzonder breed beeld zeg maar. 

De grote vraag aan u is: wat mist u het meest bij uw huidige smartphone? Is dat misschien een uitschuifbaar toetsenbordje, een tactiel toetsenbordje, een kleiner formaat, een antenne? Het is aan u, misschien mist u wel de clamshell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Net de nieuwste iPhone gescoord en ik mis daar helemaal niets aan, behalve dan de lanyard die ik er zelf aan moest sleutelen. Maar dat was zo gepiept.

Als die clamshell nou subspace comms kon doen.......

ik mis de mogelijkheid alle (google) programma's te de-installeren die ik niet wil hebben.
ik mis de mogelijkheid een akku te wisselen.

@Jan Het zou mooi zijn als net zoals op een normale computer er een open source operating systeem op zou kunnen zetten. Helaas zijn die apparaten dichtgetimmerd. Gebruik nu al een tijd een Android systeem, je kan er veel mee, maar ik vind het een afgrijselijk systeem. Haalt het niet bij mijn windows systeeem van hiervoor.

Ik mis vooral de (legale) mogelijkheid om bij vergaderingen of bezoekers alle mobieltjes voledig lam te leggen.
Dat onbeschofte zeg gerust autistische gedoe om te pas en vooral te onpas dat ding tevoorschijn te halen ondanks dat meerdere aanwezigen herhaaldelijk hebben laten weten dat dit niet op prijs gesteld word moet gewoon op kleuterschoolmethode gestraft worden.
Elke telefoon dus standaard voorzien van een zelffdestructie mechanisme, is dat een idee mischien ?

De fragiliteit van scherm mag wel stuk beter. Doordat we gebogen schermen hebben is de kans op schade aan scherm bij vallen sterk toegenomen.
Niet zelf kunnen wisselen van accu vind ik niet handig, maar hij is nu wel waterdicht, en dat is wel erg handig.

@pascal Zo een zelfdestructie mechanisme is niet zo een gek idee. Na het roken, alcohol en vuurwerk is het misschien tijd de smartfoon in de ban te doen. Het zijn hele dwingende apparaten, in ict land is disruptief een vaak terugkomend woord maar het geldt wmb zeker voor de smartfoon. Overal en altijd verbonden met het internet. Als ik in de ochtend in de trein zit dan zit denk ik 80/90 procent op dat apparaat zit te koekeloeren, het ding is overal. Heb nu even geen internet op het ding, dat is een zegen, en heb er maar een goed voornemen van gemaakt, geen internet op verplaatsing.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-12-24T11:23:00.000Z Krijn Soeteman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.