SAS-gebruikers wachten met opwaardering

Dit artikel delen:

Nederlandse SAS-gebruikers stappen niet snel over op de nieuwste versie, 9, bleek vorige week donderdag op de gebruikersdag in Huizen. Dat is niet alleen vanwege de technische aanpassingen; ook op de licentievoorwaarden is er kritiek.

De nieuwste versie van de analytische crm-software "wordt positief ontvangen", aldus topman Allen Russel. De op het landgoed Oud-Bussum verzamelde gebruikers lijken hem tegen te spreken. Het duurt volgens Erik Tilanus, een van Nederlands allereerste SAS-kenners, twee jaar voor versie 9 net zo geaccepteerd is als 6. De voormalig KLM-medewerker telde de opgestoken vingers: "Grofweg de helft van de gebruikers werkt daar nog mee." Die bedrijven zijn bezig met de technisch ingrijpende transitie naar 8, weet hij: "Overstappen van 6 naar 9 via 8 is heel verstandig."
De Nederlandse gebruikers morren daarnaast over de licentie-voorwaarden. SAS koppelt een deel van de licenties aan de bij een klant beschikbare rekenkracht. Een aantal mainframe-bezitters, waaronder ING-bank en Albert Heijn, vinden dat onjuist. Ze onderhandelen "al maanden". SAS-woordvoerder Hussein Ibrahim: "Ooit iemand gesproken die niet klaagt over de prijs?"

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-22T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.