ERP-specialist komt in handen van CSC

Dit artikel delen:

IT-dienstverlener Computer Sciences (CSC) heeft voor een onbekend bedrag alle aandelen van erp-specialist Kobra overgenomen. De aandelen van de Nederlandse consultancy-organisatie Kobra waren in handen van één aandeelhouder: oprichter Theo Koning.

De 72 consultants van het bedrijf verzorgen met name implementaties van Baan-software. Kobra blijft als organisatie-eenheid onafhankelijk functioneren onder de naam CSC Kobra. Doel is verder te blijven groeien als speler op de erp-markt (enterprise resource planning) met als specialisatie Baan. Het van oorsprong Amerikaanse CSC wil zijn Benelux-organisatie binnen twee jaar verdubbelen.
Wereldwijd behoort het bedrijf tot de top van de IT-dienstverleners, net als IBM en EDS. In de Benelux lopen ze met een 25ste plaats ver achter op hun internationale positie. Via een autonome groei die gelijke tred houdt met de marktgroei en acquisities, wil CSC deze scheve verhouding rechttrekken. Frans Soentjes, verantwoordelijk voor de overnames in de Benelux geeft te kennen dat zijn bedrijf niet ten koste van alles een topposities wil bereiken.
Afgaand op de groeiplannen zijn een aantal acquisities echter nog wel te verwachten. Overnamekandidaten moeten op een onderscheidende manier actief zijn op één van de gebieden van IT-dienstverlening - zoals Kobra actief is op het gebied van erp. "Verder is het heel belangrijk dat de bedrijfscultuur aansluit op de onze. Omdat we organisaties niet op een vijandige manier overnemen, is het belangrijk dat we goed met elkaar samen kunnen werken", aldus Soentjes. RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-10-31T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.