IBM zet NT in voor bedrijfskritische applicaties

Netfinity-servers bieden betrouwbaarheid van AS/400-niveau

Dit artikel delen:

IBM lanceert deze week een nieuwe serie Windows NT-servers die volgens het bedrijf geschikt zijn voor bedrijfskritische applicaties. Dit is mogelijk doordat "de Netfinity-reeks technieken van het robuuste AS/400 in zich draagt", verklaart Steve Menadue, directeur van IBM PC Servers.

De nieuwe zware systemen, waarmee IBM het opneemt tegen Compaq, hebben diverse geavanceerde beveiligingstechnieken. Zo zijn naast de harde schijven ook de chips en zelfs de ventilatoren voorzien van foutvoorspellende mogelijkheden. Alle onderdelen van de Netfinity geven van tevoren aan wanneer er iets fout gaat.

Ernst

Vanzelfsprekend zijn de nieuwe computers uitgerust met meerdere backup-elementen, waardoor het systeem bij uitval gewoon kan doordraaien. Dankzij een gescheiden netwerkfunctie kan de computer vanuit een andere locatie bediend worden. "Zelfs als de machine van het netwerk is afgesneden", verzekert Menadue.
Dat het IBM ernst is wat de bedrijfskritische applicaties betreft, blijkt uit de bundeling met automatiseringsprogrammatuur van producenten als Sap en Baan. Dergelijke erp-software (Enterprise Resource Planning) wordt gebruikt om complete bedrijfsprocessen, zoals fabrieksproductielijnen, te besturen.

Clusters

Op het gebied van zware uitbreidingen gelooft IBM in clustering. Voor meer computerkracht dan NT-clusters kunnen bereiken, biedt IBM de mogelijkheid van speciale clustering. Hierdoor kunnen groepen servers onderling weer samenwerken.
Door al deze high-end mogelijkheden wil IBM op termijn de naam 'PC Server' laten vallen voor 'Netfinity'. "Dit is namelijk meer dan alleen een machine voor het delen van bestanden en wat applicaties voor PC's", beklemtoont IBM's Menadue de volwaardigheid van de nieuwe servers. "Bovendien willen wij ons uiteindelijk onderscheiden door service en ondersteuning, niet alleen nieuwe snufjes."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-09-26T00:00:00.000Z Jasper Bakker