SAP R/3-api's voor Notes en Exchange

Dit artikel delen:

De R/3-software van softwareleverancier SAP kan voortaan data uitwisselen met groupware van Lotus en Microsoft. De erp-leverancier toonde vorige week op de eigen Tech Ed '98-conferentie in San Diego een reeks api plug-ins voor Lotus Notes, Domino, Microsoft Exchange en Outlook. Daarnaast biedt de firma ook ondersteuning voor de webtaal Xml (extensible markup langugage).

Met de plug-ins kunnen ontwikkelaars nu formulieren maken die in de groupware-programma's zijn uit te voeren. Ook is er een plug-in voor het programmeren en ontwikkelen van componenten in Java. Binnenkort levert de Duitse softwarefirma api's voor telefoniesystemen zodat informatie over bellers automatisch via SAP-phone verwerkt kan worden. Daarna komt SAP met api's voor datapakhuizen, medische toepassingen en mobiele apparatuur, waaronder palmtopcomputers.

Com-gebruik

De nieuwe SAP-api's kunnen ook gebruikt worden als Com-objecten (common object model) in combinatie met de ontwikkelomgeving Visual Studio 6 van Microsoft. Verder hebben Windows NT-gebruikers voortaan de mogelijkheid via een netwerk in te loggen op R/3-applicaties zonder opnieuw een wachtwoord in te hoeven voeren. Ondertussen werken Sybase en de Abaco International Group samen aan software die R/3-programmatuur geschikt moet maken voor mobiele en ingebedde apparatuur. Hiervoor integreren de twee de toekomstige Ultralite-databank van Sybase met de Bridge-software van Abaco.  JB
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1998-09-11T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.