Staroffice voor OS X

Dit artikel delen:

Apple ontwikkelt met Sun applicatiepakket Staroffice voor zijn besturingssysteem Mac OS X, gebaseerd op Unix-variant Free BSD.

Sun zoekt al langer hardwarepartners voor zijn Microsoft Office-alternatief, maar heeft nog geen pc-fabrikanten weten te strikken. De alliantie met Apple moet eind dit jaar een Java-uitvoering van Suns software opleveren. In 2003 volgt een complete, commerciële versie. Corel is ooit hard onderuit gegaan met een Java-uitvoering van zijn kantoorpakket.

Onzekerheid

Sun had aanvankelijk geen plannen om Staroffice over te zetten naar OS X. De software is wel beschikbaar voor Linux, Windows en Suns Unix-variant Solaris. De 'open source'-uitvoering Openoffice was wel voor Mac OS in de maak. De samenwerking tussen Apple en Sun volgt op onzekerheid over de Mac-uitvoering van Office op langere termijn. Microsoft stelt dat Apple Office voor Mac OS X gebrekkige promoot waardoor de verkoop tegenvalt.
 
http://www.staroffice.com
www.openoffice.org

 
Jasper Bakker

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-02T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.