Keuze Erp-software te snel gemaakt

Dit artikel delen:

Bedrijven kiezen vaak te snel voor Enterprise Resource Planning-software (erp) van een bekende naam. Omdat de implementatiekosten van dergelijke applicaties kunnen oplopen tot meer dan 3 procent van de jaaromzet, is een grondige studie vooraf vereist. Dit concluderen Ovum en Cambashi in het gezamenlijk opgestelde rapport 'Ovum Evaluates: Erp for Manufacturers'.

De twee onderzoeksbureaus claimen dat het - wat erp-software betreft - productiebedrijven ontbreekt aan een absolute beste keuze. De behoeften van klanten lopen daarvoor te ver uiteen. Daarnaast wordt zelfs gesteld dat geen enkele erp-leverancier een compleet producten- en dienstenpakket biedt.

Procesverbetering

Het onderzoek geeft ook aan dat er op dit moment geen bedrijven zijn die een compleet erp-pakket hebben geïmplementeerd. Vele bezitten wel bedrijfssoftware voor boekhouding en planningsmodules voor productie en distributie. Dit is echter slechts een begin, aldus het rapport.
In toenemende mate wil het bedrijfsleven over software beschikken om bestaande processen te verbeteren, in plaats van ze alleen te automatiseren. Hierdoor stijgt de vraag naar proces-georiënteerde modules met onderlinge koppelingen, ten koste van functie-gerichte modules. Ovum en Cambashi zien dan ook een verschuiving bij erp-leveranciers naar dit model. JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-25T00:00:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.