Managed hosting door True

Baan zet Triton op Microsoft Backoffice

 

EDE - Baan Company integreert zijn bedrijfsinformatiesysteem Baan IV - tot voor kort bekend onder de naam Triton - met de Backoffice-produkten van Microsoft. De Nederlandse software-producent is hiermee de eerste leverancier van bedrijfsbrede oplossingen, die zijn programmatuur geschikt maakt voor dit platform. Computable meldde reeds eerder dat Baan werkte aan een implementatie op Windows NT.

Hoewel concurrenten als Sap en SSA al langer op NT draaien, omvat de integratie van Baan eveneens Microsoft-produkten als SQL Server, het Active Internet Framework en de procedures voor systeem-administratie in NT. Bovendien zal Baan IV leverbaar zijn op een CD-rom en voldoen aan de eenvoudige installatie-procedures van Microsoft. De Nederlandse onderneming wordt de eerste in zijn soort die onderdeel gaat uitmaken van het programma Designed for Microsoft Backoffice.
De integratie wordt uitgevoerd onder een overeenkomst met zowel Microsoft als Compaq. Het uiteindelijke produkt moet tegen het einde van dit jaar beschikbaar zijn.

Sneller dan de concurrent

Een van Baans onderscheidende factoren ten opzichte van de concurrentie, is het tool Dynamic Enterprise Modelling. Dit gereedschap vereenvoudigt de implementatie en maakt het mogelijk eventuele latere wijzigingen eenvoudig en snel uit te voeren. Het voorkomt lange implementatie- en herimplementatie-trajecten.
Voor Baan vormt de implementatie op het Microsoft/Intel-platform een nieuwe ingang naar de markt van kleinere gebruikers. Microsoft en Compaq zien in de samenwerking juist een mogelijkheid hun produkten te positioneren als haalbaar alternatief voor bedrijfsbrede computersystemen. MU

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/1356617). © Jaarbeurs IT Media.

?


Sponsored

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.