Bavaria als eerste met R/3 op AS/400

Dit artikel delen:

LIESHOUT - De brouwerij van Bavaria uit het Brabantse Lieshout is de eerste gebruiker in Nederland van het onlangs geïntroduceerde pakket R/3 voor de AS/400. Dit bedrijfsinformatiesysteem van de Duitse firma Sap heeft in de Unix-wereld zijn sporen inmiddels bewezen.

De introductie van meer openheid in IBM's AS/400 stelde de software-producent in staat het succesvolle pakket voor dit platform geschikt te maken. Voor beide bedrijven betekent dit een forse uitbreiding van het marktpotentieel, omdat ze op hun gebied marktleider zijn en tot voor kort nog geen gezamenlijke klanten hadden.

Produktie-bedrijven

"Vooral in produktie-omgevingen is de AS/400 populair. In het verleden hebben we orders gemist omdat we niet beschikbaar waren op het platform. Dat is nu voorbij", hoopt ir Etienne Stouten, algemeen directeur van de Nederlandse vestiging van Sap. Voor de AS/400-divisie gold hetzelfde: het bedrijf miste kansen omdat R/3 niet aangeboden kon worden.
Alleen al in Nederland zijn er naar schatting zo'n 6000 AS/400's geïnstalleerd. De Duitsers willen in eerste instantie de 'bovenkant' van deze markt gaan benaderen, eventueel via handelspartners. Bovendien wil de onderneming bestaande klanten van R/2 benaderen. Dit pakket is de voorloper van R/3 en draait slechts op mainframes. Sap verwacht dat mainframe-gebruikers over het algemeen liever overstappen op een AS/400 dan op een Unix-omgeving. MU

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-21T00:00:00.000Z Maurice van Uden
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.