Na Websap nu ook Webbaan

Cap Gemini versterkt positie in enterprise resource planning

Dit artikel delen:

Zowel Baan als Sap hebben hun software voor 'enterprise resource planning' (erp) geïntegreerd met intranettechnologie. Cap Gemini is de eerste Nederlandse partner van Sap en Baan die erp-implementaties op intranetten verzorgd.

Sap heeft aan vier Nederlandse bedrijven een 'first customer release' verstrekt van Websap, waaronder Cap Gemini en Origin. Websap is vanaf juni 'general available'. Het concurrerende Webbaan is vanaf begin juni onderdeel van Baan IV. Webbaan levert nu nog standaardfunctionaliteit, terwijl Websap op maat gemaakt kan worden. Ook Baan komt in de toekomst met meer flexibele Internetfunctionaliteit.
"Leveranciers van een supermarkt blijven vaak eigenaar van de voorraden die ze bij de supermarkt hebben staan. Via het intranet van de supermarkt kunnen ze hun voorraden makkelijk beheren", aldus Peter Verhallen, general manager-industrie bij Cap Gemini. Elke relatie van een organisatie met een erp-implementatie van Sap of Baan kan toegang worden verschaft tot het systeem.

Voorsprong

Derden die toegang krijgen tot het intranet van een relatie hebben alleen een browser nodig om Sap of Baan te benaderen. Met deze ontwikkeling is het mogelijk om gegevens uit Sap, Baan of welke applicaties dan ook te integreren. Mits de gegevens in een HTML-interface ondergebracht kunnen worden. Dit betekent dat gebruikers-interfaces minder belangrijk worden binnen het softwarepakket, de functionaliteit des te meer.
Cap Gemini is de eerste organisatie in Nederland met een demonstratie-implementatie voor zowel Websap als Webbaan. Voor Websap zegt Verhallen al twintig belangstellenden te hebben, waarvan de helft voor Cap nieuw is. Met de voorsprong denkt het bedrijf uit Utrecht zijn concurrentiekracht te versterken. n
 
Oracle ook 'Web-enabled'
De erp-software van Oracle is met 'Applications for the Web' ook klaar voor de elektronische snelweg. Een standaardpakket is beschikbaar met meer dan honderd standaardtransacties. "Wij leveren een standaardoplossing. Tijdens de implementatie kan de software echter altijd nog klantspecifiek worden gemaakt", zegt Fred Nijland, program marketing manager electronic commerce bij Oracle Nederland.
Daarnaast levert Oracle sinds begin mei de 'Web Application Server', versie 3.0. Met deze server kan in combinatie met een browser software van uiteenlopende leveranciers, zoals Sap en Baan, worden geïntegreerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-09T00:00:00.000Z Roy op het Veld