SAP komt als laatste met strategische analyse

Dit artikel delen:

Hoewel softwareleverancier SAP onbetwist de grootste aanbieder is op de erp-markt, ontvouwt als laatste plannen voor applicaties op het gebied van strategische analyse.

De erp-leverancier gaat in samenwerking met het bedrijf BSC (Balanced Scorecard Collaborative Inc.) functionaliteit ontwikkelen binnen het SEM-initiatief (Strategic Enterprise Management). Het bedrijf treedt hiermee in de voetsporen van Oracle, dat al enige tijd rumoer maakt rond geavanceerde analysetoepassingen in combinatie met traditionele erp-software.
SAP SEM, dat bedoeld is voor managers, is een verzameling gereedschappen waarmee gebruikers real-time informatie kunnen bekijken. Het gaat dan om financieel georiënteerde informatie: planningen, simulaties en prestatiemetingen van het bedrijf. De Balanced Scorecard-oplossing van BSC zal ook deel uitmaken van SAP SEM. Het Balanced Scorecard-concept betrekt niet alleen traditionele variabelen in de analyse, vaak financieel getint, maar ook andere interne en externe factoren. Alles wat de bedrijfsvoering beïnvloedt, bijvoorbeeld beurskoersen of weersomstandigheden, kan er in principe meegenomen worden.  RV

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-30T00:00:00.000Z Roy op het Veld
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.