SAP en Microsoft in project Mendocino

Dit artikel delen:

SAP en Microsoft werken samen aan een nieuw product dat de codenaam Mendocino draagt. Dat maakte SAP-topman Henning Kagermann deze week bekend in zijn toespraak op Sapphire, de jaarlijkse gebruikersconferentie in Kopenhagen.

Het product koppelt de software van SAP en Microsoft Office aan elkaar. Hierdoor zouden gebruikers makkelijker toegang hebben tot informatie en worden hun werkprocessen gestroomlijnd. Ook hier is de transparantie terug te vinden die steeds meer softwareleveranciers in hun producten omarmen. "Het is vandaag de dag lastig voor informatiewerkers om toegang te krijgen tot de juiste bedrijfsinformatie die nodig is om effectieve en efficiënte beslissingen te nemen", aldus Jeff Raikes, group vice president van de Information Worker Business bij Microsoft. Kagermann liet in zijn keynote weten dat besluitvorming binnen een bedrijf gedistribueerd moet worden, maar dat daarvoor wel de juiste informatie op de juiste plaats beschikbaar moet zijn. "Het is zaak om beslissingen te nemen gebaseerd op feiten en niet op meningen", aldus Kagermann.
Mendocino wordt niet alleen gezamenlijk ontworpen en gebouwd, ook de marketing en verkoop ligt bij beide bedrijven. Zowel SAP als Microsoft gaat het complete pakket verkopen, wat betekent dat SAP Office gaat verkopen en Microsoft SAP's 'business process platform' in zijn portfolio opneemt. Het business process platform komt in 2006 beschikbaar en moet als fundament dienen voor het ontwikkelen van samengestelde applicaties, zoals Mendocino.
Het gezamenlijke product komt in het laatste kwartaal van dit jaar beschikbaar. Het is nog niet bekend of het dan ook op de Nederlandse markt verkrijgbaar is.
 
Meer informatie: http://www.sap.com/mendocino

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-04-29T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.