Paul Baan: "Ik vervul geen dominante rol"

Oprichter ontkent berichten over terugkeer

Dit artikel delen:

Hoewel Paul Baan niet in het managementteam van Baan Business Systems zit, was hij toch prominent aanwezig tijdens de bekendmaking van de naamsverandering in Vanenburg Business Systems. Hij ontkent de berichten dat hij of zijn broer Jan terugkeren bij Baan Company en blijft naar eigen zeggen op de achtergrond. "Ik vervul absoluut geen dominante rol."

Paul en Jan Baan, oprichters van het gelijknamige bedrijf, trokken zich vorig jaar samen terug uit Baan Company. Dit was een concessie aan klagende Amerikaanse beleggers. Paul Baan is nu voorzitter van de Raad van Bestuur van Vanenburg Groep, grootaandeelhouder van Baan Company. Hij treedt regelmatig op als gastspreker bij evenementen of conferenties van een van Baan. Een rol die prima bij hem past, zo verzekert hij.
"Ik ga graag met klanten en mensen om. En dat kan in deze rol. De dagelijkse leiding laten wij over aan mensen die dat beter kunnen dan wij. Op deze manier zijn wij in staat al onze energie te steken in de rol van ambassadeur."

Terugkeer

Ondanks de slechte resultaten van Baan Company en het publieke geheim dat bestuursvoorzitter Tom Tinsley heimwee heeft naar zijn oude werkgever McKinsey, ziet Paul Baan geen reden om terug te keren bij dit bedrijf. "Nee, het kriebelt niet. We hebben het stokje overgedragen. Het is een kunst om op tijd te vertrekken", zegt Paul Baan. Hij vindt dat de top van Baan Company, onder leiding van Tom Tinsley, Mary Coleman en Klaas Wagenaar, het goed doet, ondanks de groeiende verliescijfers. "Wij hadden het zelf niet beter kunnen doen", zegt hij. "Ik heb dan ook absoluut niet de ambitie de klok terug te draaien. Dat zou ook niet goed zijn voor het bedrijf." Een mogelijk vertrek van Tinsley is volgens hem niet aan de orde.
De gebroeders Baan houden zich naar eigen zeggen dan ook voorlopig op de achtergrond. "Natuurlijk wordt ons als aandeelhouder wel eens wat gevraagd. Maar, ik besteed mijn tijd op een zinnige manier. Volgende week zit ik in het buitenland, daarna ben ik op vakantie, vervolgens een weekje Nederland en daarna naar het Midden-Oosten."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-16T00:00:00.000Z Michiel Couzy
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.