ERP-software Baan ook op Microsoft-platform

'Windows NT overvleugelt Unix'

Dit artikel delen:

HANNOVER - De Nederlandse software-onderneming Baan heeft op de Cebit '96 een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met Microsoft. Doel van de samenwerking is de 'Enterprise Resource Planning (ERP)-software' in een Windows NT-omgeving te laten werken.

Baan behoort tot de toonaangevende ontwikkelaars en leveranciers van informatiesystemen. Op de markt van open ERP-software vecht Baan met Oracle om de tweede plaats achter het Duitse SAP. Het pakket Triton van Baan wordt vooral toegepast in de industrie, handel en transport. De geïntegreerde standaardoplossing heeft betrekking op bedrijfsfuncties als produktie, distributie, financiën, service, transport en projecten.
Het gaat hier om open, op client/server gebaseerde ERP-software. Tot dusver draaiden de meeste van deze systemen op Unix. Maar daarin komt snel verandering, denkt Baan. Windows NT zal naar verwachting een explosieve groei doormaken. Men hoopt zo te profiteren van de sterk groeiende populariteit van 'het besturingssysteem voor client/server-systemen'.
De samenwerking met Microsoft vergroot de mogelijkheden van Baans ERP-software. De 'scalability' neemt hierdoor sterk toe. De applicaties kunnen nu op verschillende soorten rekenplatformen lopen, van PC's tot krachtige werkstations en minicomputers. Als eerste stap in de ondersteuning door Microsoft wordt de ERP-software van Baan beschikbaar onder Windows NT en Windows 95 als client-gebruikersplatformen.
Een volgende stap in de samenwerking met Microsoft is de ondersteuning van het protocol Ole (Object Linking en Embedding). De directe, gestandaardiseerde uitwisseling van data met een groot aantal applicaties van verschillende software-aanbieders wordt daarmee mogelijk. Onderwerp van samenwerking is ook de ondersteuning van Microsoft SQL Servers.

Groei

Het in 1978 opgerichte Baan zag de omzet vorig jaar 76 procent toenemen tot 216 miljoen dollar. Sinds de introductie van het aandeel op de Amsterdamse effectenbeurs en de Amerikaanse Nasdaq is de koers enorm opgelopen. De Gelderse onderneming heeft thans een marktwaarde van meer dan 2 miljard dollar.
De Duitse vestiging van Baan wist - op de thuismarkt van grote concurrent SAP - een groei van 34 procent tot bijna 59 miljoen DM te realiseren. Het Duitse hoofdkantoor in Hannover wil op korte termijn tachtig tot honderd nieuwe werknemers aantrekken.
Baan richt zich op een beperkt aantal bedrijfstakken waaronder de voedings- en genotmiddelenindustrie, de elektronica- en metaalindustrie en de auto-industrie. Binnenkort moet daar de proces-industrie bijkomen. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-22T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.