Staroffice biedt ondersteuning macro's aan

Dit artikel delen:

Over een jaar kunnen gebruikers van Suns kantoorpakket Staroffice de meeste macro's importeren die zijn gemaakt in toepassingen van Microsoft Office. Die boude uitspraak deed vorige week vrijdag Chris Verschuur, verkoopmanager bij Sun Microsystems.

"Helemaal en volautomatisch zal het nooit gaan", relativeert Verschuur na enig doorvragen. Een koppeling bijvoorbeeld tussen Microsoft Office en een database, ontwikkeld in Vbasic, zal volgens hem nooit zonder tussenkomst van een programmeur kunnen worden overgezet naar Staroffice. De meeste macro's zijn volgens hem echter niet zo ingewikkeld en kunnen zonder veel programmeerwerk overgezet worden.
Versie 7 van Staroffice, die volgens plan eind 2004 wordt gepubliceerd, zal gereedschappen bevatten voor het importeren van Microsoft-macro's. Sun levert ook een 'software developer kit' mee om Office-macro's aan te passen waarvan het importeren niet gladjes gaat.
De macro-gereedschappen worden voornamelijk ontwikkeld door de Duitse programmeurs die Sun in augustus 1999 tegelijk met het Hamburgse Star Division overnam. In de Verenigde Staten zorgen andere programmeurs voor de localisatie.
Sun biedt met het kantoorpakket dezelfde kantoortoepassingen op de platformen Solaris, Windows, Apple, BSD en Linux. De eerste versie van Staroffice, uitgebracht door Sun (versie 5), was gratis. Voor versie 6 moest wel betaald worden. Tegelijkertijd daarmee gaf Sun de broncode voor de kantoortoepassingen vrij, onder de naam Openoffice.

 
Gijs Hillenius

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2003-02-28T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.