SAP verkoopt Microsofts SQL Server 7 in R/3-markt

Dit artikel delen:

SAP zal Microsofts SQL Server 7 verkopen aan gebruikers van zijn R/3-programmatuur. De Duitse softwareleverancier hecht hiermee zijn officiële goedkeuring aan die databank. Analisten verwachten dat dit het aandeel van SQL Server in de SAP-markt aanzienlijk zal opdrijven.

SAP zegt dat versie 7 van SQL Server meer op een gelijk niveau staat met de databanken van Oracle en andere grote leveranciers die het Duitse bedrijf al levert aan zijn klanten. SQL Server blijft echter wel de door SAP aangeraden oplossing voor alleen de middenmoot van de gebruikers. De databank is nog niet geschikt voor de bovenkant van de R/3-markt.

Geen andere

Het softwarebedrijf levert vooralsnog geen andere Microsoft Back Office-producten. Dit in tegenstelling tot zijn Nederlandse concurrent Baan die ook andere Back Office-programmatuur levert, waaronder Exchange, Site Server en Windows NT. Momenteel heeft SAP naar schatting honderd gebruikers die SQL Server 7.0 draaien. Ongeveer 40 tot 50 procent van SAP's verkochte producten draait op NT-applicatieservers. Desondanks gebruikt de meerderheid van zijn klanten nog altijd aparte Unix-machines voor het huisvesten van het databank-deel van de R/3-oplossing. De databank van Oracle bedient 70 procent van de SAP-gebruikers.  JB

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Jasper Bakker