Talcom wil zich aansluiten bij VDL

VDL Groep neemt een belang van 70 procent in Talcom. De overige 30 procent blijft in handen van directeur-eigenaar Gerard Lathouwers. De overname is effectief vanaf 1 januari 1998.

Talcom levert computers en toebehoren onder de naam Legato via 1800 computerdealers in de Benelux. Daarnaast produceert het PC's onder eigen merk voor grote afnemers als Wehkamp en Horn. Dit jaar verwacht Talcom - met een afzet van 50.000 computers - een omzet van 90 miljoen en een winst van 2,5 miljoen gulden te bereiken. Er werken 45 mensen bij de Nuenense PC-assembleur.
Directeur Lathouwers heeft aansluiting bij VDL Groep gezocht omdat voor een verdere groei van Talcom bredere managementondersteuning en financiële draagkracht nodig is. VDL is een bundeling van gespecialiseerde industriële bedrijven in de metaalindustrie. Het bedrijf, met een omzet in 1996 van 645 miljoen gulden, zal de assemblage van de computers laten verzorgen door zijn dochtermaatschappij NSA Apparatenbouw in het Brabantse Eersel. Daarnaast bestudeert VDL of het de plaat- en kunststofdelen die in de computer zitten, concurrerend kan produceren. Inclusief de resultaten van Talcom wil VDL volgend jaar een omzet van 900 miljoen gulden realiseren. RS

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-12-19T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.