Crisis leidt niet tot betere ict-diensten

Slechts 42 procent van de ict-projecten is in 2002 binnen tijd en budget opgeleverd. Bij middelgrote bedrijven is dat percentage nog aanzienlijk lager.

Dat blijkt uit het onderzoek Trends in Ict 2003 dat Ernst & Young onder 650 directeuren, managers en professionals heeft gedaan. Het succespercentage ligt daarmee iets hoger dan bij een vorig onderzoek anderhalf jaar geleden. De afnemers zijn in 2002 even tevreden over hun ict-dienstverleners als vorig jaar. Ze vinden de ict-bedrijven zelfs "realistischer in de voorgespiegelde bijdrage van ict aan de ontwikkeling van de organisatie en de met ict te verwachten opbrengsten."
In een toenemend aantal gevallen wordt voorafgaand aan ict-projecten een rendementsafweging gemaakt (van 51 procent vorig jaar tot 60 procent nu). In bijna de helft van de gevallen wordt dat onderzoek echter tijdens de looptijd van het project niet herhaald.
De belangrijkste oorzaken van de uitval van ict-systemen zijn nog steeds de klassieke drie: hardware/software-, netwerk- of capaciteitsproblemen. Het werk van crackers scoort slechts 1,5 procent, waarbij Ernst & Young echter aantekent dat die naar verhouding een veel grotere schade veroorzaken. Virussen komen met 16 procent op de vierde plaats.

 
René Rippen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.