Terugblik (Cindy Curré)

Ik was van plan om op deze plek terug te kijken op het afgelopen jaar; dat doet iedereen nu eenmaal in december. Ik wilde ook een beetje vooruitkijken. Dat is immers traditie in het laatste nummer van het jaar.

Ik was ook al begonnen met schrijven, maar ben weer opgehouden. Wat ik aan het schrijven was, weet u allemaal al. Ja, afgelopen jaar was voor de ict-branche in zijn geheel niet bijzonder gunstig. Ja, bedrijven moesten inkrimpen, en ja, er zijn ontslagen gevallen. En nee, helaas verwachten de zieners in de branche niet dat het in 2003 beter zal gaan.
Somberheid alom dus, maar daar schieten we niet veel mee op; dan wordt het nooit wat. Liever kijk ik naar de Computable 100 die we het afgelopen jaar hebben uitgebracht. Daarin kwamen we na grondig onderzoek tot de conclusie dat in 2001 9 procent van het bruto binnenlands product is gerealiseerd door de honderd grootste ict-bedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt. Dat hebben zij gepresteerd met slechts 2,4 procent van de beroepsbevolking.
U, de lezer van Computable, bent samen met uw collega's dus wel verschrikkelijk productief, en u werkt in een branche om trots op te zijn. Genoeg reden om het komend jaar met opgeheven hoofd tegemoet te treden. Laat alle zwartkijkers maar eens zien dat voorspellingen niet altijd uit hoeven te komen.
Ik wens u een heel succesvol 2003!

 
Cindy Curré

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-20T00:00:00.000Z Cindy Curré
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.