Ict'er maalt niet om kinderopvang

Automatiseerders onderschatten de kosten van kinderopvang. Dat stellen de bonden. Ze reageren zo op onderzoek onder de lezers van Computable, waaruit blijkt dat kinderopvang een van de minst gewaardeerde arbeidsvoorwaarden is.

Per 1 januari vermindert de overheid de subsidies voor kinderopvang. Ook de regels voor de bijdrage door werkgevers veranderen. Automatiseerders lijkt het niet te deren: ze geven de arbeidsvoorwaarde gemiddeld een 3,5.
Die uitkomst verbaast zowel FNV Bondgenoten als CNV Dienstenbond. FNV-onderhandelaar Gerard van Hees: "Waar we het invoeren, blijkt dat er best veel behoefte aan is."
Volgens hem proberen sommige ict-bedrijven de gevolgen van de nieuwe wet af te wentelen op de werknemers. "Bij zo'n bedrijf kan een ict'er vrije dagen of salaris omwisselen voor kinderopvang. Dat is dus een sigaar uit eigen doos." Van Hees probeert samen met de ondernemingsraden deze bedrijven op andere gedachten te krijgen.
Maurice Limmen, onderhandelaar voor CNV Dienstenbond, reageert fel op de telling. "De beter betaalde ict'ers komen er volgend jaar wel achter. De nieuwe wet betekent een enorme inkomensachteruitgang."< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-12-03T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.