Allskillseeker biedt portaal voor overschot detacheerders

Zonder werk

Via een slim portaal op het internet kunnen detacheringsbedrijven zonder zorgen al hun overtollige IT'ers aanbieden. Opdrachtgevers zoeken er zelf naar de ideale kandidaat. "Allskillseeker is een nieuw concept, niet de zoveelste recruiter," meent Henk Hoofd, oprichter van de site.

Het concept van IT'er Henk Hoofd kostte hem wel zijn baan, vertelt hij. Voormalig werkgever Cap Gemini stuurde juristen op hem af, vertelt hij, om hem te dwingen zijn internetportaal voor IT'ers van detacheringsbedrijven stop te zetten. "Ik ben als het ware gedwongen ontslag te nemen. De site is een concurrent voor Cap." Hoofd liet zich niet onder druk zetten. Hij durfde het risico om zelfstandig verder te gaan wel aan. Dit in tegenstelling tot twee collega's. Zij beperkten hun inbreng in het nieuw te starten bedrijf tot een bijdrage aan de kosten.

Vraag en aanbod

De website van Hoofd koppelt anoniem vraag en aanbod van de automatiseerders in dienst van detacheringsbedrijven. Volgens Hoofd heeft zo'n vijf à tien procent van de beschikbare krachten van deze detacheerders geen werk om handen. "In plaats van een tekort aan automatiseerders betekent dit dat er een enorm aantal beschikbaar zijn."
De detacheeringsbedrijven geven volgens Hoofd echter met opzet geen ruchtbaarheid aan dit overschot. Daarmee verontrusten ze de aandeelhouders en doen afbreuk aan hun naam. Wordt bekend dat een bedrijf de hoge salariskosten opbrengt zonder dat er inkomsten tegenover staan, dan daalt de waarde van het aandeel onmiddellijk, stelt Hoofd. Volgens hem zijn de winstcijfers van IT-bedrijven de laatste jaren goed genoeg om de kosten van deze detacheerders zonder werk te dragen. "Het bedrijfsresultaat had nog veel beter kunnen zijn, als die mensen werk hadden verricht."

Naadloos

Zijn portaal is de oplossing, stelt Hoofd. Op de site maakt de detacheerder alleen de kennis en kunde bekend. Deze gegevens zijn niet naar een persoon of bedrijf terug te leiden. Voor het plaatsen van deze data vraagt Allskillseeker geld.
Bedrijven op zoek naar IT'ers kunnen in de database speuren naar kandidaten. Wordt een potentiële IT'er aangetroffen, dan krijgt het aanbiedende bedrijf een bericht. Dit bedrijf moet zelf het contact leggen. Volgens Hoofd sluiten zo vraag en aanbod naadloos op elkaar aan, zonder tussenkomst van een accountmanager.
Hoofd denkt dat zijn site ook een handig instrument is om de behoefte op de markt te peilen. Bedrijven kunnen op de site advertenties plaatsen van IT'ers met ficitieve vaardigheden. Blijkt hier veel naar, dan kan het bedrijf zich daarop instellen.
Het idee achter Allskillseeker is begin dit jaar ontstaan, vertelt Hoofd. Bij Cap Gemini zaten toen veel IT'ers op de bank. Het concept van de portal was snel bedacht. Volgens Hoofd maken nu, enkele maanden na het begin van de site, twee Amerikaanse bedrijven gebruik van de dienst. "De meeste bedrijven die ik heb benaderd, blijven terughoudend. Het is nieuw. En dat is nooit vertrouwd."
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-12-01T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.