IT-beurzen krimpen in maar de Cebit groeit

De Cebit belooft in 1997 groter, uitgebreider en internationaler dan ooit tevoren te worden. De omvangrijkste IT-beurs ter wereld beschikt volgend jaar over een netto-expositieruimte van 350.122 vierkante meter.

Afgelopen voorjaar bedroeg de oppervlakte 338.066 vierkante meter. De Cebit'97 vindt volgend jaar plaats van 13 tot en met 19 maart in Hannover. Opnieuw is gesleuteld aan de opzet. Door een andere nummering en uitbreiding van enkele hallen moet de beurs overzichtelijker worden. Er komt meer ruimte beschikbaar voor zakelijke gesprekken. Ook is meer vloeroppervlakte beschikbaar voor de groeimarkt telecommunicatie. Het aantal exposanten staat op dit moment op 6857 bedrijven uit 61 landen, waarvan 102 uit Nederland.

Wind in de zeilen

De Cebit heeft duidelijk de wind in de zeilen. Waar andere beurzen achteruitlopen, blijft de Cebit terrein winnen. En dat terwijl steeds meer 'regionale' computerbeurzen ontstaan.
Martina Lübon, project-manager van de Cebit, zei tijdens een bijeenkomst in Voorburg dat de Cebit qua ruimte van 1990 tot 1996 met 28,4 procent is gegroeid. De nummers twee tot en met twintig op de ranglijst van grote beurzen moesten gemiddeld 20,2 procent inleveren.
Lübon is niet bang voor de toenemende machtsconcentratie onder de organisatoren van beurzen. De Comdex werd vorig jaar gekocht door het Japanse Softbank. Deze organisatoren missen echter iets wat de Deutsche Messe in overvloed heeft: de controle over een gigantisch beurscomplex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik zou graag willen weten hoe de situatie anno 2006 is ten aanzien van dit onderwerp.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-22T00:00:00.000Z Correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.