Mkb wil kant-en-klaaroplossingen

Leveranciers schieten tekort

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf staat, in tegenstelling tot de algemene opvattingen, wel degelijk open voor geavanceerde ict-toepassingen. Dat concludeert onderzoeksbureau Insites Consulting na onderzoek in opdracht van Alcatel.

Het blijken de ict-leveranciers te zijn die tekort schieten op de mkb-markt, doordat ze zich te veel concentreren op de technologie. Een deel van de mkb-ondernemingen geeft aan te overwegen om zelf te investeren in de middelen die nodig zijn om ict-toepassingen in hun bedrijf te implementeren. Andere ondernemers willen dit liever uitbesteden. Zij stuiten daarbij echter op een gebrekkig ontwikkeld aanbod bij de bestaande operators en ict-dienstverleners.
Leveranciers moeten zich meer gaan richten op kant-en-klare diensten waarbij de gebruiker centraal staat en niet langer de technologie, adviseert het rapport van Insites Consulting.

Toename budget

Ruim de helft van de ondervraagde mkb-ondernemers geeft aan dat het ict-budget voor de komende twee jaar niet verandert. 13 procent verwacht een stijging van minder dan 10 procent en 10 procent van de ondervraagden denkt dat het budget zelfs tussen de 10 en 20 procent zal stijgen. Slechts 4 procent verwacht een stijging van meer dan 20 procent voor de komende twee jaar.
Ook blijkt het midden- en kleinbedrijf niet afwijzend te staan tegenover uitbesteding. Ruim 60 procent van de respondenten ziet hierin de mogelijkheid voor zijn bedrijf om zich uitsluitend op zijn kernactiviteiten te richten. 12 procent is het hier juist helemaal niet mee eens.

Technologieën

Voor wat betreft innovatieve technologieën, geeft het mkb aan sterke interesse te hebben in een virtuele kantooromgeving. 14 procent geeft aan dat nog dit jaar te willen implementeren, 20 procent wil dit volgend jaar doen en 32 procent de komende twee jaar. Het uitbesteden van een virtuele kantooromgeving scoort niet hoog. Slechts 22 procent van de ondervraagden is hierin geïnteresseerd. Het mkb is het minst geïnteresseerd toont het mkb in een contactcentrum. Daarentegen scoort het uitbesteden hiervan beduidend hoger. Als voorkeursleverancier voor een virtuele kantooromgeving kiest 22 procent voor een telecombedrijf als KPN, Versatel of Tele2. 18 procent wil in zee met een it-leverancier, zoals HP of IBM.< BR>

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2004-11-12T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.