Ervaren ICT'er blijft leren

Opleiding boven aan wensenlijstje

Bijblijven is een must. ICT-professionals moeten het hebben van hun kennis. Kennis van de laatste ontwikkelingen en toepassingen, kennis van nieuwe management-inzichten en kennis van de markt. Terwijl de startende ICT'er vooral staat te trappelen om z'n studie in praktijk te brengen, zijn meer ervaren collega's vooral bezig om nóg meer te leren. Stilstand is achteruitgang en daarom prijkt opleiding dikwijls boven aan het wensenlijstje op het gebied van arbeidsvoorwaarden.

Career Guide
De Career Guide 2003 is een speciale uitgave van Computable over de stand van zakenop de ICT-arbeidsmarkt. Het is gericht op professionals die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen enmogelijkheden. Want hoe moeilijk de markt momenteel ook is, de vaag naar goede en ervaren medewerkers blijft bestaan.
"Het belangrijkste dat een werkgever kan bieden als secundaire arbeidsvoorwaarde, is voor mij de mogelijkheid om je kennis en vaardigheden permanent aan te scherpen", zegt Leo Maubach, netwerkspecialist bij HP. "De ontwikkelingen gaan zó snel dat je al gauw achter de feiten aanloopt als je je kennis niet voortdurend update. HP heeft dat soort zaken goed geregeld, persoonlijk heb ik geen reden iets anders te willen.
Stelling: Zit er nog perspectief in werken in de ICT?
Leo Maubach, HP: "Ik vind van wel. Een bedrijf dat vertrouwen heeft in je professionaliteit en niet steeds controlerend optreedt zolang je de klus maar klaart op een voortvarende en efficiënte manier, blijft een aantrekkelijke werkgever."
Maar als ik op zoek zou zijn naar een andere baan, zou opleiding een van de belangrijkste criteria zijn."

Verantwoordelijkheid

Ook bewegingsvrijheid en eigen verantwoordelijkheid scoren hoog als aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. Maubach: "Het is stimulerend als het bedrijf ruimte geeft om je werk te doen op de manier die je zelf het beste vindt. Ervaren ICT'ers kennen het klappen van de zweep en nemen hun eigen verantwoordelijkheid. Een bedrijf dat vertrouwen heeft in je professionaliteit en niet steeds controlerend optreedt zolang je de klus maar klaart op een voortvarende en efficiënte manier, is een aantrekkelijke werkgever. Als je al een tijdje in het vak zit, heb je die sturing ook zo niet nodig. Het krijgen van vertrouwen is ook een blijk van waardering. Dat vind ik veel belangrijker dan een auto van de zaak."
Flexibele werktijden zijn ten slotte ook een groot voordeel, zegt Maubach. "Dat ligt in het verlengde van die eigen verantwoordelijkheid. Waarom zou je alleen kunnen werken tussen negen en vijf? Het kan soms heel efficiënt en rendabel zijn om bijvoorbeeld om zes uur 's morgens al aan de bak te gaan, gesteld dat het kan binnen je functie. Of om juist later te stoppen, bijvoorbeeld om de files te omzeilen. Werkgevers die daar oog voor hebben, zullen aantrekkingskracht houden op goede professionals. Het is een voordeel voor beide partijen."

 
Peter van Vleuten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Peter van Vleuten
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.