Meedenkende werkgever legt basis voor betrokkenheid

Keuzemogelijkheden zijn cruciaal

'Meedenkende' werkgevers helpen een basis te leggen voor wederzijdse betrokkenheid op de lange termijn. Dat meent Marlies Pulsford, manager marketing & communicatie bij Syntegra. Na de geboorte van haar dochter kon ze haar arbeidsvoorwaarden aanpassen om zaken als kinderopvang, een dag korter werken en een ziektekostenverzekering op maat te regelen.

Career Guide
De Career Guide 2003 is een speciale uitgave van Computable over de stand van zakenop de ICT-arbeidsmarkt. Het is gericht op professionals die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen enmogelijkheden. Want hoe moeilijk de markt momenteel ook is, de vaag naar goede en ervaren medewerkers blijft bestaan.
Een werkgever die je in staat stelt periodiek andere keuzes te maken die passen bij nieuwe fases in je leven, bewijst oog te hebben voor groei en ontwikkeling, vindt Pulsford. "De ICT-sector staat bekend om zijn innovatieve arbeidsvoorwaarden. Zeker de grotere bedrijven bieden nog altijd goede pakketten waarmee je zelf invulling kunt geven aan datgene wat je naast je salaris van een baan verwacht. Bij Syntegra kun je een keuze maken in de samenstelling van je secundaire arbeidsvoorwaarden. Dat gebeurt onder meer aan de hand van een budgetsysteem dat je kan besteden aan de extra's die voor jou persoonlijk het interessantst zijn."
Stelling: Zit er nog perspectief in werken in de ICT?
Pierre Emanuel, FourM: "Werken in de ICT is nog steeds leuk. Voor de echte professional wordt het misschien zelfs nog leuker, maar wel zwaarder."
"Elke keuze - bijvoorbeeld een leaseauto, meer vrije dagen, een bepaald pensioen- of ziektekostenpakket - heeft een bepaalde waarde. Waar je je budget binnen dat keuzemenu aan besteedt, is aan jou. De één is vrijgezel en kiest voor de auto van de zaak, een bepaald eigen risico in zijn ziektekostenverzekering en een pensioenregeling met een hoge uitkering. Daar staat dan een waarde voor. Zijn getrouwde collega, die liever met de trein reist, graag kinderopvang geregeld ziet en een uitgebreidere ziektekostenverzekering wil, geeft zijn budget dan daaraan uit."

Balans

Pulsford heeft vorig jaar haar arbeidsvoorwaardenpakket aangepast vanwege de komst van haar eerste kind. "Ik koos voor de mogelijkheid om een dag minder te gaan werken en toch dezelfde baan te houden. Ik doe nu hetzelfde werk, maar dan gecomprimeerd in vier dagen per week. Daarnaast verzorgt mijn werkgever de kinderopvang en kan ik binnen redelijke grenzen mijn werktijden zelf regelen. Ik vind het een sterk punt als een bedrijf op zo'n manier toont dat het wil meewerken aan een optimale balans tussen je werk en je privé-leven. Het is een teken van vertrouwen, en dat motiveert."
Meer dan ooit richten ICT-organisaties zich op resultaten en belonen ze die, ook nu de marktsituatie beduidend minder gunstig is. Pulsford: "Helaas hebben we daarmee de afgelopen tijd, net als eigenlijk alle collegabedrijven in de branche, te maken gekregen. Juist nu is het dus belangrijk dat mensen gemotiveerd blijven en resultaten boeken. Het gaat niet alleen om harde, kwantificeerbare resultaten, zoals projecten binnenhalen. Ook in mijn vakgebied, dat meer ondersteunend is, kunnen we positieve resultaten realiseren, als we bijvoorbeeld door een extra inspanning meer leads dan gemiddeld genereren, of hetzelfde werk leveren met minder budget. Als dat leidt tot significante resultaten, staat daar een beloning tegenover. Wat mij betreft is het een uitdaging dit soort prestaties te leveren onder moeilijker omstandigheden."

 
Peter van Vleuten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-01T00:00:00.000Z Peter van Vleuten
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.