Tripple P wil zeker vijf bedrijfsdelen afstoten

VIANEN - Triple P is diep in de rode cijfers terecht gekomen. Voor het derde kwartaal wordt voorlopig een verlies voorzien van 24 miljoen gulden, inclusief een buitengewone last van 16,5 miljoen gulden voor een diepgaande reorganisatie. De definitieve cijfers moeten nog komen.

Deze reorganisatie moet op jaarbasis 23 miljoen gulden aan kosten schelen. Van de 1350 man personeel zullen er 225 werknemers verdwijnen. Triple P wil zoals reeds eerder is gemeld het personeelsbestand in Nederland met 160 mensen inkrimpen. Momenteel heeft men hier nog 700 werknemers. Ongeveer 110 werknemers gaan in principe mee met de bedrijfsonderdelen die zullen worden verkocht aan derden. Dat betekent dat zo'n 50 man via natuurlijk verloop of mogelijk zelfs gedwongen ontslag van de loonlijst wordt afgevoerd. Bij Triple P-bedrijven in België, Duitsland en Frankrijk worden nog eens 65 banen geschrapt.
Verder worden drie verliesgevende onderdelen in de etalage gezet. Triple P wil deze niet-kernactiviteiten zo snel mogelijk verkopen. Bij een omzet van 23 miljoen gulden boekte dit trio een verlies van 3,5 miljoen gulden. Twee andere bedrijfsonderdelen, samen goed voor een omzet van 8 miljoen gulden, staan eveneens te koop. De Raad van Commissarissen heeft dit saneringsplan vorige week vrijdag goedgekeurd. Topman Fezi Khaleghi hoopt zijn onderneming zo weer winstgevend te maken.

Ongezond

Een van de problemen waarmee nu wordt geworsteld, is de tegenvallende groei van de omzet. In het derde kwartaal van dit jaar bleef de omzet steken op 77 miljoen gulden. Dat is zelfs minder dan de omzet in dezelfde periode een jaar eerder. In het derde kwartaal van 1995 bedroeg die nog 81,8 miljoen gulden. De software voor de gezondheidszorg waarmee Triple P een grote klapper dacht te maken, heeft tot nog toe enorm verlies opgeleverd.
Het kostte de onderneming veel moeite een administratiepakket voor ziekenhuizen ook onder piekbelasting feilloos te laten werken. Volgens Khaleghi zijn de fouten nu opgelost. Hij zegt thans veel opdrachten binnen te krijgen voor dit soort pakketten. Verder geeft Khaleghi toe fouten te hebben gemaakt bij het acquisitiebeleid. Enkele overgenomen bedrijven deden onderhoud aan verouderde systemen. Deze activiteiten liepen veel sneller terug dan was voorzien. Corr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-01T00:00:00.000Z correspondent
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.